Jokikunnan Urheilijat

Päivitetty: 01.01.2024

Jokikunnan Urheilijat ry on aktiivinen yhdistys, joka pyrkii edistämään lasten ja nuorten sekä aikuisten liikunnallista toimintaa sekä innostamaan kyläläisiä terveellisten harrastusten pariin.

Koulun urheilukenttä, pururata, liikuntasali sekä kylän upeat maastot antavat mahdollisuuden järjestää kylällä monipuolista toimintaa. Jokikunnan Urheilijat huolehtivat siitä, että koulun lähiliikuntapaikka (kenttä, pururata ja lähiympäristö) pysyy kunnossa sekä kesällä että talvella.

Talvisin Urheilijat ajavat kylälle hiihtolatureittejä, joita käytetään aktiivisesti. Myös koulun kenttä jäädytetään talvella ja se pidetään sään sallimassa kunnossa luistelijoita varten. Jokikunnan Urheilijat tekevät aktiivisesti yhteistyötä myös muiden kylän yhdistysten kanssa. Esimerkiksi kylän yhteinen joulujuhla toteutetaan yhteisvoimin. Keväällä koulun päättäjäisissä jaetaan yhdelle tytölle ja yhdelle pojalle kannustusstipendit. Kylän yhteisessä joulujuhlassa puolestaan jaetaan yhdelle oppilaalle kannustuspokaali innokkaasta osallistumisesta urheiluun kuluneen vuoden aikana.

Vuosittain elokuun ensimmäisenä sunnuntaina Jokikunnan Urheilijat järjestävät kylällä Koskenniemi-juoksun. Juoksu järjestetään jokikuntalaisen olympiavoittaja Teodor Koskenniemen kunniaksi. Juostavan matkan pituus on 6,6 km ja se kulkee asfalttia ja hiekkatietä pitkin kylän kauniissa, kumpuilevassa maastossa. Osallistujia on ollut vuosittain runsaasti ja osa juoksijoista on tullut paikalle kauempaakin. Kesällä 2024 tapahtuma järjestetään jo 21. kerran!

Koskenniemi-juoksun jälkeen järjestetään ilmaiset lasten kesäkisat, jossa lajeina ovat pituushyppy, pallon heitto ja juoksu. Kesällä Jokikunnan Urheilijat järjestävät lapsille kerran viikossa liikuntakerhon koulun kentällä. Liikuntakerhon tarkoituksena on tarjota lapsille mahdollisuus tutustua eri liikuntamuotoihin ja löytää liikkumisen ilo liikunnallisten leikkien avulla.

Jokikunnan Murheilijat voitti suopotkupallon MM-kultaa jo toistamiseen Hyrynsalmella kesällä 2023.

Jokikunnan Urheilijoiden jalkapallojoukkue Jokikunnan Murheilijat on osallistunut jo useampana vuotena peräkkäin maailmallakin huomion saavuttaneeseen suopotkupallon maailmanmestaruuskilpailuun Hyrynsalmella. Vuonna 2023 Murheilijoilla oli kisoista jo toistamiseen kotiin tuomisina MM-kultaa konkarisarjasta! Joukkue voitti kaikki 6 peliään kaksi päivää kestäneessä turnauksessa, ansaiten näin mestaruuden. Lisäksi Murheilijat ovat osallistuneet jo monta kertaa hyvällä menestyksellä vuosittain järjestettävään Vihdin KyläCup –jalkapalloturnaukseen.

Perjantai-iltaisin jokikuntalaiset käyvät pelaamassa sählyä Vihdin kirkonkylällä. Mukana peleissä on yleensä parikymmentä sekä JoU:n jäsentä että entistä jokikuntalaista. Mukaan mahtuu kaikki halukkaat! Myös Ei-enää-niin-nuorten miesten kesäkisat sekä naisten kesäkisat ovat saavuttaneet kylällä suosiota. Näissä aikuiset kisailevat leikkimielisesti yhdessä ei-niin-perinteisten lajien (mm. kottikärryviesti, tukkihumala, pituushyppy sivuttain) parissa.

Kepparikisat Jokikunnan koululla 2022.

Keväällä 2022 Urheilijat järjestivät ensimmäistä kertaa koulun kentällä kaikille avoimet keppihevosten estekilpailut. Tapahtuma osoittautui menestykseksi, sillä paikalle saapui lähes 100 keppihevosratsukkoa! Tapahtumalle on suunnitteilla jatkoa.

Urheilijoilla on myös muitakin mukavia suunnitelmia vireillä, joten pysythän kuulolla!

Puheenjohtaja Totti Mansokoski
puh. +358 40 835 4230
Sihteeri Emma Saario
puh. +358 45 652 7617