Jokikunnalla tapahtuu 2023 – kyläkokouksen kuulumisia

Kategoria:

Kyläkokoukseen lauantaina 25.3.2023 osallistui 20 kyläläistä. Kahvin äärellä vaihdettiin kuulumisia, kerrattiin viime vuonna toteutettuja ja suunniteltiin tämän vuoden tapahtumia.

Kokoukseen mennessä vuosi oli jo vierähtänyt reippaasti kohti kevättä. Niinpä kylätoimikunta oli jo ennättänyt saada aikaiseksi muutamia asioita: uudet verkkosivut julkaistiin, ja käytiin kuutamokävelyllä. Verkkosivujen toivottiin tavoittavan kaikki jokikuntalaiset ja jokikuntalaishenkiset – ajatuksena on, että sivut olisivat jatkossa Jokikunnan pää-äänenkannattaja, kaikki tavoittava viestintäkanava. Rinnalla toki jatkavat Facebook-ryhmä ja Instagram.

Tulevasta vuodesta on tulossa toimelias. Jokikunnalla tapahtumia toteutetaan yhdessä ja yhteistyössä – monessa tapahtumassa mukana on useampi yhdistys, myös naapurikylästä Vanjärveltä. Tässä tulevan vuoden keskeisimpi tapahtumia:

  • Jokikunnan ikioma kevätkarnevaali eli Karjakkokulkue toukokuun alussa.
  • Avoimet kylät -päivää vietetään 10.6. 2023. Aamupäivällä järjestetään Jokikunnan Seurojentalolla Lasten päivä -tapahtuma ja iltapäivällä Taiteiden päivä yhteistyössä ja vuorotteluperiaatteella Vanjärvellä.
  • Perinteinen Koskenniemi-juoksu pidetään 6.8.2023 – järjestäjänä Jokikunnan urheilijat.
  • Ikään katsomatta kaikkien kyläläisten yhteinen teatterimatka on elokuussa, kohteena Vihdin Kesäteatteri.
  • Syysiltamat – tai sadonkorjuujuhlat tai kekrijuhla – pidetään lokakuun alussa.
  • Kaikkien jokikuntalaisten yhteinen joulujuhla on näillä näkymin 8.12.2023.
  • Lisäksi kylätoimikunta kutsuu kyläläisiä toteuttamaan omien portinpieliensä koristeluja pääsiäisenä ja valaistuksia itsenäisyyspäivänä, sekä siivoamaan omatoimisesti yhteistä ympäristöä ”siivousviikolla” Vapun ja äitienpäivän välillä.

Kylätoimikunnan jäsenet

Kyläkokouksessa päivitettiin myös kylätoimikunnan kokoonpanoa. Puheenjohtajaksi valittiin edelleen Päivi Viitavuori. Jäseninä vuonna 2023 ovat Virpi Helén, Ari-Pekka Miettinen, Jaana Moilanen, Anne Saario, Silja Stockinger, Erja Väyrynen ja Jens Åberg.

Puheenjohtajalle voi laittaa viestiä paivi.viitavuori@gmail.com.

Kylätoimikunnan tavoittaa myös osoitteesta postia@jokikunta.fi.

04.03.2023